Muggen

MuggenMuggen

Steekmuggen ontwikkelen zich, afhankelijk van de soort, in stilstaand of bewegend water. De larven van de mug hangen onder het wateroppervlak, waar ze zich door middel van een soort ‘snorkel’ van zuurstof voorzien. Als de larven volgroeid zijn vormen zij ‘poppen’ waarna ze enkele dagen later als muggen tevoorschijn komen. Na het acclimatiseren in de relatief droge omgeving gaan de vrouwtjes op jacht, op zoek naar bloed.

Bij overlast van muggen in huis kan het zijn dat zich in de kruipruimte onder het huis plassen bevinden. Door de centrale verwarming in huizen wordt ook de ruimte onder het huis verwarmt, waardoor de muggen een optimale omgeving hebben om zich te ontwikkelen. Maar onder het huis is niet de enige plaats waar muggen kunnen volgroeien. Wat dacht u bijvoorbeeld van te nat gehouden potplanten of zelfs de vissenkom?

Wat te doen bij overlast?

Tegenwoordig gebeurt het dat mensen in hun huizen het gehele jaar rond worden lastig gevallen door muggen. Wanneer het bij een enkele mug blijft is er geen probleem. Een krant of een vliegenmepper doet dan wonderen. Wanneer u geen vlekken op de muur wilt, kan ook een stofzuiger goede diensten verrichten.

Maar wat te doen wanneer er voortdurend tientallen tegelijk in het huis rondcirkelen? Dan worden het tijd om de De Ongedierte Bestrijder in te schakelen.