Wespen

Wespen bestrijden

wespen bestrijdenHet klinkt wellicht vreemd maar wespen zijn nuttige dieren. Waarom? Ze vangen andere (vaak hinderlijke) insecten om ze op te eten of te voeren aan hun larven. Wespen zijn belangrijke insectenbestrijders. Wespen bestrijden of een wespennest verwijderen kan toch goede redenen hebben. Wespen, en dan alléén de vrouwtjeswespen, kunnen zich agressief gedragen en steken, zeker als hun wespennest verstoord wordt.

De steek van een wesp is pijnlijk en kan bij mensen een gevaarlijke allergische reactie teweeg brengen. Logisch dat u dan kiest voor wespenbestrijding. Neem contact met ons op en wij maken een afspraak met u om de bestrijding met garantie te verzorgen.

In de zomer en nazomer komen wespen veelvuldig voor in en om woningen en tuinen. Wespen worden in het bijzonder aangetrokken door de geur van zoete stoffen. Wanneer de winter aanbreekt, sterft de nestbevolking. Slechts de jonge koninginnen overwinteren op beschutte plaatsen. In het voorjaar beginnen zij ieder afzonderlijk hun nest te bouwen.

Wespen maken hun nesten op beschutte plaatsen. Hierbij kan gedacht worden aan zolders, achter spouwmuren, vlieringen, onder dakpannen, holle bomen, oude muizengaten, in machines, naden en kieren en soms in keukens. Deze nesten worden slechts één jaar bewoond

Een belangrijk advies is om, wanneer u een nest ontdekt, nooit de uitgang(en) van dat nest af te sluiten. De wespen zoeken dan een andere uitgang en dat kan best binnenshuis zijn. Een zeer afdoende methode om van de overlast van wespen (en ander vliegende insecten) af te komen, is het inschakelen van De Ongedierte Bestrijder; deskundig in het bestrijden van ongedierte.

De Ongedierte Bestrijder heeft een wespenbestrijdingsteam klaarstaan. Dus voor wespenbestrijding neemt u contact op met de De Ongedierte Bestrijder.

Deze werkzaamheden worden in een straal van 40 kilometer van Meppel,Staphorst en Hardenberg uitgevoerd.